DÉL-AMERIKA GYÖNGYSZEMEI CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 221878
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:hajóút

Ország: Argentína, Chile, Uruguay
Város: Buenos Aires, Montevideo, Puerto Madryn, Puerto Montt, Punta Arenas, Punta del Este, Ushuai

Szállás / program részletes leírása



Argentína, Uruguay és Chile – Dél-Amerika szebbnél szebb csodáit tartogatja számunkra.
Tartson velünk Dél-Amerika felfedező körutazásán, hajózzunk együtt egy ötcsillagos luxushajó fedélzetén, és kiránduljunk örök élményt nyújtó festői szépségű tájakon, történelmi emlékhelyeken. Kalandra hívnak a nyüzsgő metropoliszok, az Andok markáns hófödte csúcsai, megismerhetjük a gauchók életét és az autentikus tangó táncok világát, barangolhatunk a „Világ végén”!

A hajó útvonala: Buenos Aires (Argentína) – Buenos Aires (Argentína) – Montevideo (Uruguay) – Punta del Este (Uruguay) – tengeren – Puerto Madryn (Argentína) – tengeren – Horn-fok (Chile) – Ushuaia (Argentína) – Punta Arenas (Chile) – Magellán-szoros – Chilei-fjordok – Puerto Montt (Chile) – tengeren – San Antonio (Chile)

Program:

1.nap (2019.03.08.) Elutazás.
A délutáni órákban elutazás Budapestről amszterdami átszállással Buenos Airesbe. Utazás és éjszaka a repülőgépen.

2.nap (2019.03.09.) Érkezés - Buenos Aires városnézés – Tango Show. 
Érkezés Buenos Airesbe a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása és reggeli a hotel éttermében. Délelőtt szabadidő, pihenés.
Kora délután indul a 4 órás autóbuszos városnéző kirándulásunk, melynek első állomás az argentin főváros szíve, Plaza de Mayo, a város főtere. Körülötte található a történelmi Cabildo (Városháza), egy alacsony koloniális épület, mely a főváros hivatalainak a központja volt; a Casa Rosada (Elnöki Palota) egy rózsaszín palota, melynek erkélyéről szólt a hívekhez Eva Perón. Betekinthetnek a híres Colon Színház színfalai mögé, mely épület az argentin főváros egy gyönyörű építészeti darabja. Megcsodálhatják a világ legszélesebb útját, az Avenida 9 de Julio nevű sugárutat, mely igen látványos módon vágja ketté a fővárost, és a sugárút közepén található egy 70 méter magas fehér obeliszk. Útba esnek még fontos főutak, mint a Corrientes Sugárút, ami szórakozó helyek, színházak és az éjszakai élet központja; a spanyol stílusú Mayo Sugárút; és a Florida utca, ahol utcai tangó bemutatót élvezhetnek! Látogatás Buenos Aires legjellegzetesebb környékére a San Telmo negyedbe, ahol a főváros második legrégebbi tere, a Plaza Dorrego található. Megtekintjük La Boca régi kikötőjét a híres színes festett házakkal és tangó előadásokkal. Ellátogatunk a La Recoleta negyedbe, ami a főváros legrégebbi kerülete, a környék "Latin-Amerika párizsa" néven ismert. Leghíresebb látnivalója a temető, ahol Eva Perón végső nyughelye található. 
Visszatérés a szállodába. Este vacsorával egybekötött Tango Show Buenos Aires egyik híres szórakozóhelyén.
Éjszaka a szállodában.

3.nap (2019.03.10.)  Buenos Aires városnézés - Hajóra szállás.
Reggeli a szállodában, majd a szobák elhagyása, check out.
Buenos Aires északi városrészére kirándulunk, mely a város egyik legnagyobb negyede, úgy hívják: Palermo. Bohém utcák, barokk és gótikus stílusjegyek kombinációja, művészeti galériák, design üzletek, és parkok otthona. Fontos gasztronómiai, kulturális és audiovizuális központ. Palermonak további két része is van, az egyik Palermo Hollywood, az argentin filmgyártás centruma, a másik Palermo Soho, ahol megszámlálhatatlan sok étterem, bár, terasz található és ahol az éjszakai élet zajlik. Látogatás a Bosques de Palermo (palermói erdő) parkba, mely több mint 80 hektáros területen az argentin főváros legnagyobb és legnépszerűbb parkja. Látnivalói a gömbölyű planetárium és a Velódromo Municipal, amit az 1951-es pánamerikai játékok alkalmából nyitottak meg. A legnépszerűbb a Rosedal egy rózsakert, ahol mintegy 18000 rózsatő kollekció virágzik, van csónakázótó, egy fahíd és egy pergola. Ebben a parkban található a költők kertje is, többek között Shakespeare mellszobrával. Végül ellátogatunk a Recoleta negyed szomszédságában található híres Ateneo Grand Splendid könyvesboltba. Az épület eredetileg színháznak adott otthont, később filmszínházzá alakult, majd felvásárolta az El Ateneo Kiadó és gyönyörű könyv- és zeneboltot varázsoltak belőle. Az ülések helyére könyvespolcokat tettek, de a legtöbb eredeti belső építészeti részletet megtartották, beleértve a zseniális mennyezetfreskót.
Délután transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban.
Vacsora és éjszaka a hajón.

4.nap (2019.03.11.) Buenos Aires – Tigre Szigetvilág – Rio de la Plata deltavidék.
Reggeli a hajón, majd kiszállás. Félnapos kirándulás a Tigre Szigetvilág, a Rio de la Plata folyó torkolatvidékére, hajós program.
Utazásunk a város északi része felé tart. Gyönyörű parkok és épületek mellett haladva szenzációs panoráma nyílik Rio de la Plata, a világ legszélesebb folyójára, valamint a Jorge Newbery repülőtérre, a River Plate argentin labdarúgó válogatott stadionjára és a Buenos Aires-i Egyetemre. A Pan Amerikai autópályán utazunk 30km-t Tigre városába. Rövid szabad program a város felfedezésére, majd hajós kirándulás a Rio de la Plata folyó torkolatvidékében. Millió kis szigetéről híres, amit csak vízi úton lehet elérni. A kirándulást egy szigeten megszakítjuk, ahol a Tigre folyó leghíresebb és legszebb éttermében lesz lehetőség ebédelni (fakultatív).
Délután transzfer a kikötőbe, hajóra szállás. Hajónk elindul Montevideo felé.
Vacsora és éjszaka a hajón.

5.nap (2019.03.12.) Montevideo.
Montevideo Uruguay fővárosa, fő kikötője és legnagyobb városa. A legdélibb főváros Dél-Amerikában, és a harmadik legdélibb a világon. Erős stabilitása miatt "Dél-Amerika Svájcának" nevezik. Gazdag építészeti és kulturális örökséggel rendelkezik, a tangó és candombe táncok őshazája. Ellentétek vonzásában a város képe, a modern új és a régi kopottas elemek keveréke. 
Fakultatív kirándulás: később.

6.nap (2019.03.13.) Punta del Este.    
Uruguay második legnagyobb városa, és legfontosabb üdülőhelye, ahol számos kaszinó, strandok és jachtok találhatók. A tehetős dél-amerikaiak üdülőhelye. Festői táj, fenyőillat, hosszú gyönyörű tengerpart, luxus szállodák és éttermek sora, és fényűző éjszakai élet jellemzi. „Dél-Amerika Monacojának” hívják. Egyik strandja a Brave Beach, különös szobráról híres. A vízbe fulladtak emlékére épített szobra, melynek öt ujja látszik ki a homokból a tengerparton.
Fakultatív kirándulás: később.

7.nap (2019.03.14.) Hajózás a tengeren. 

8.nap (2019.03.15.) Puerto Madryn.
Az argentin fővárostól mintegy 1300 km-re, két nagy attrakció között fekszik félúton. Az egyik a Valdés-félsziget az UNESCO világörökség része, ahol a déli simabálnák élnek és testközelből lehet a bálnákat megfigyelni. A másik Punta Tombo, ahol a világ második legnagyobb pingvinkolóniája él az Antarktisz után, ők a Magellán-pingvinek. Ez a térség természetes élőhelye még az oroszlán- és elefántfókáknak, a szürke és fekete-fehér delfineknek.
Fakultatív kirándulás: később.

9.nap (2019.03.16.) Hajózás a tengeren.

10.nap (2019.03.17.) Horn-fok. A Horn-fok sziget a chilei Tűzföld (Tierra del Fuego) szigetvilág és ezzel az amerikai kontinens legdélibb pontja, tulajdonképpen a tengerből kiemelkedő néhány szikla. A szikla formája két szarvacskában végződik. A szigeten az éghajlat és az erős szelek miatt egyáltalán nem nőnek fák, de a növényzet a rendszeres csapadéknak köszönhetően nagyon dús. A környék éghajlata meglehetősen hűvös, mivel közel található az Antarktiszhoz. 
Fakultatív kirándulás: később.

11.nap (2019.03.18.) Ushuaia - Argentína Tűzföld tartományának székhelye, a Beagle-csatorna északi partján fekszik. A város neve az egyik itt élő indián törzs nyelvéből származik, melynek jelentése a nyugat kapuja. Legkönnyebben innen közelíthető meg az Antarktisz, és joggal érezhetjük, hogy ott állunk a „világ végén”. Turisztikai látványosságai közé tartozik a Tűzföld Nemzeti Park és a Lapataia-öböl. A vadvilág élővilága közé tartoznak az itt élő pingvinek, fókák, és kardszárnyú delfinek.
Fakultatív kirándulás: később.

12.nap (2019.03.19.) Punta Arenas - Punta Arenas város Chile délkeleti végében, a Magellán-szoros északi partján fekszik. Történelme és gazdasági növekedése a tengeri kereskedelmen, az olajkitermelésen és a juhtenyésztésen alapul.
Vigyázzon a bőrére, még akkor is ha felhős az ég, mert ez a földrajzi terület általában az ózonréteg alatt van.
Fakultatív kirándulás: később.

13.nap (2019.03.20.) Magellán-szoros. - Hajózás a tengeren.

14.nap (2019.03.21.) Chilei-fjordok. - Hajózás a tengeren.

15.nap - (2019.03.22.) - Puerto Montt - Puerto Montt város Chilében, Los Lagos régió fővárosa. A város a világ egyik legnagyobb lazac tenyésztés központjaként működik. Naponta szállítják a friss lazacot a világ piacaira. 
Dél-Chile hátborzongató vulkánjairól, ősi jeges tavairól és hegyvidéki nemzeti parkjairól híres.
Fakultatív kirándulás: később.

16.nap (2019.03.23.) Hajózás a tengeren. 

17.nap (2019.03.24.) - San Antonio – Érkezés San Antonio kikötőbe, kiszállás a hajóról. Transzfer Santiagoba.
Városnéző körutunk Santiago de Chile történelmi belvárosból indul. A Plaza de Armas téren csodálatos spanyol gyarmati középületek, koloniális építészet és republikánus műemlékek várnak felfedezésre. Egy 19. századi katedrális és az egykori spanyol kormányzói rezidencia kapott itt helyet. A teret nyüzsgő és bohém forgatag jellemzi, utcai művészekkel. Felmegyünk a Cerro Santa Lucía csúcsára, hogy megcsodálhassuk a város panoráma kilátásait az Andok magas hegyei között. Délután transzfer egy középkategóriájú szállodába, a szobák elfoglalása, majd szabadprogram. Vacsora egy helyi étteremben, tipikus helyi ételekkel.
Éjszaka a szállodában.

18.nap (2019.03.25.) Santiago.
Reggeli után a szálloda elhagyása, check out. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

19.nap (2019.03.26.) Hazaérkezés. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

Minimum létszám:   16 fő (a fakultatív programokon min.10 fő)



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza: 
•    repülőjegyet, Budapest – Amszterdam -Buenos Aires és Santiago – Amszterdam – Budapest útvonalra, 
•    transzfereket, 
•    hajóút előtt 1 éjszaka szállás reggelivel középkategóriájú szállodában Buenos Airesben, 14 éjszaka szállás a hajón tengerre néző „1B” kategóriájú balkonos kabinban, hajóút után 1 éjszaka szállás reggelivel középkategóriájú szállodában Santiagoban,
•    a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), 
•    medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése, 
•    magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.

A részvételi díj nem tartalmazza: 
•    kikötői illeték - kb. 362 EUR / fő (kb. 117 650 Ft / fő*)
•    repülőtéri illetékek kb. 327 EUR / fő (kb. 106 275 Ft / fő*)
•    szervízdíj (előre fizetendő) - kb. 188 EUR / fő (kb. 61 100 Ft / fő*)
•    útlemondási biztosítás – 1,3 % (a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra),
•    betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, 
•    személyes fogyasztás – internet, italok,     
•    parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások


* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 325 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a szervező legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
A program és a fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak