A francia riviéra és a Ligur part legfényesebb csillagai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200211
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Franciaország, Olaszország
Város: Monaco, Saint Tropez, Nizza, Cannes, Verona

Szállás / program részletes leírása



A Cőte d’ Azur gyöngyszemei csillagtúrákkal, Verdon-kanyon9 nap / 8 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Padova (740 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Miramare-i kastélynál, ahol Sissy királynő több alkalommal tartózkodott. Megtekintjük a kastélyt (kívülről) és pompás kertjét. Első szállásunk Padova környékén lesz.

2. nap:
A Garda-tótól Liguriáig (460 km) Reggeli után Sirmionéban, e páratlan fekvésű városban teszünk rövid sétát. Hajóra szállva a tó vizéről is gyönyörködhetünk a félszigeten elnyúló város és az Alpok által körülölelt tó látványában (hajójegy). A déli órákban indulunk a Virágok Riviérája felé. Szállásunk 6 éjszakán át a Ligur parton lesz.

3. nap:
Séták Szent Romulus városában: San Remo és a Nobel Villa (60 km) Reggelit követően gyalogos városnézésre indulunk San Remoban. Sétánk főbb látnivalói a Fesztiválpalota, a középkori erődítményváros (Pigna), a San Siro templom, a Virágpiac és Itália legelegánsabb kaszinója. Délután kedvére pihenhet a tengerparton vagy tartson velünk a La Pigna feletti domb tetején a város szimbólumát, a Madonna della Costa szentélyt, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra! Meglátogatjuk a csodás parkkal körülvett Nobel Villát, benne Alfred Nobel életrajzi kiállításával. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Az olasz Riviéra, Rapallo és Portofino (260 km) Reggeli után egész nap pihenhet kedvére. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk egész napos kirándulásra! Az olasz Riviéra legfényesebb városait keressük fel. Rapallóban kezdjük látogatásunkat, majd az európai arisztokrácia egyik legkedveltebb találkozóhelyét, Portofinót keressük fel, amelyet könnyedén csak a tenger felől lehet megközelíteni (hajójegy helysz. fiz.). A festői öblök és mélykék víz adja az elegáns települések utánozhatatlan szépségét.

5. nap:
Monaco és Éze, látogatás a francia Riviéra egyik legszebb kilátópontján A Ligur-parttól eltávolodva Monacóba, a mini államba kirándulunk, amelynek fekvése és látnivalói egyaránt elbűvölik a látogatót: Oceonográfiai Múzeum (a világ egyik legszebb akváriumával), Hercegi Palota, a jachtkikötő, a Grand Casino, a belle époque elegáns szállodái, Rainier herceg autógyűjteménye. Szabadidőt követően a közeli Éze hegytetőre épült településre utazunk tovább. A több száz méteres szikla tetején található, épségben megmaradt középkori városka egzotikus botanikus kertjéből páratlan kilátás nyílik a Riviérára. Sétánk után látogatást teszünk a Fragonard Parfümgyárban, amely a világ leghíresebb kozmetikai termékeit állítja elő. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

6. nap:
Nizza, Saint Paul de Vence és Cannes a fesztiválváros (260 km) Az egész napot töltse kellemes pihenéssel a Riviérán! Fakultatív ajánlatunk: reggeli után első állomásunk a francia riviéra „fővárosa”, Nizza, mely az azúrkék Angyalok öblét öleli körül. Sétánk során megismerkedünk ligur hatású óvárosával, a nagyszerű franciás várostervezés remek példájával, a Masséna térrel, a színházzal, a régi kikötő festői épületeivel és a város jelképévé vált, impozáns tengerparti Angol sétánnyal. Nizzában a piaccal és a helyi gasztronómia specialitásaival is ismerkedhetünk: megkóstolhatjuk a soccát a piacon vagy a híres-nevezetes kandírozott gyümölcsöket. Fürdési lehetőség nizzai Angyalok Öblében. Délután Saint Paul de Vence, festőket is gyakran megihlető hangulatos, dombtetőre épült középkori óvárosát, festői sikátorait, és kulturális látnivalóit tekintjük meg. Napunk fénypontja a francia Riviéra legnépszerűbb, pezsgő-nyüzsgő városa, a filmvilág központja, Cannes! Gyalogosan keressük fel látnivalóit: a Fesztiválpalotát, a Croisette-et és az óvárost, rövid szabadidőt követően. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap:
Grasse – Verdon kanyon (150 km) Az egész napot töltse kellemes pihenéssel a Riviérán! Fakultatív ajánlatunk: Grasse település érintésével a Cote d’Azure lenyűgöző természeti látványosságát, a Verdon-kanyont keressük föl, amelyen végighaladva a lélegzetünk is eláll a természet vad szépségétől. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

8. nap:
A Ligur-parton át utazunk – Imperia majd Júlia városa: Verona (490 km) Reggel autóbusszal hazafelé indulunk a Ligur-parton keresztül. Imperiában megtekintjük Liguria nagyszerű olívaolaj múzeumát, ahol mindent megtudhatunk az olajfa történetéről és termésének feldolgozásáról. A késő délutáni órákban érkezünk a romantikus szerelmesek városába, Veronába. Rövid városnézésünk során gyalogosan ismerkedünk a város nevezetességeivel: Arena, Júlia háza, piactér, városháza. Szállásunk Verona környékén lesz.

9. nap:
Padova–Budapest–Szeged (740 km) Reggeli után az Udine–Tornyiszentmiklós útvonalon utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenővel, étkezési lehetőséggel. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban, utunkat folytatjuk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak