Hajózás északi tengereken

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200640
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Németország, Svédország, Dánia
Város: Hamburg, Malmö, Berlin, Koppenhága, Drezda

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged–Budapest–Pozsony–Prága–Berlin (890 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. Autópályán a Prága-Drezda útvonalon érkezünk Berlinbe, útközben pihenőkkel. Szállásunk Berlinben vagy környékén lesz.

1. nap:
Szeged–Budapest–Pozsony–Prága–Berlin (890 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. Autópályán a Prága-Drezda útvonalon érkezünk Berlinbe, útközben pihenőkkel. Szállásunk Berlinben vagy környékén lesz.

2. nap:
Hamburg és Lübeck, behajózás Travemündén (380 km) Reggeli a szálláshelyen, majd a Hanza-város, Hamburg felé indulunk. Ismerkedünk a várossal: a belváros és a kikötői élet különleges hangulata. Hamburgot elhagyva Lübeck felé, a Hanza- és marcipán városba indulunk. Városnézés Lübeckben, melynek óvárosa műemlékvédelem alatt áll. Tovább utazva Travemündébe érkezünk. Hajóra szállva kellemes szállásunk lesz a 2 ágyas belső, légkondicionált kabinokban. A hajón elfogyasztjuk büfévacsoránkat, kísérő itallal.

3. nap:
Koppenhágán át Malmö-be (110 km) Egy hajón elfogyasztott kellemes reggeli után kikötünk Trelleborgban, majd utunkat a gigantikus Öresund-hídon át folytatjuk Koppenhágába. Ismerkedés a várossal: belváros, Királyi Palota, Parlament, Városháza és Koppenhága szimbóluma – a Kis Szirén. Kora délután Malmö, a harmadik legnagyobb svéd város felé folytatjuk utunkat. Városnézés a St. Petri templommal, a híres Lejonet patikával és a Thottska házzal. Svédország legrégebbi reneszánsz kastélya a város panorámáját is uraló Malmöhus kastély. Láthatjuk a XVI. században épült városházát, a környező macskaköves utcákkal és benne a gondos kezek ápolta házakkal, a kellemes hangulatú terecskével – a Lilla Torggal. Szabadidőben élvezze a bőséges kínálatot: kávézók, halvendéglők sorakoznak egymás hegyén-hátán. Estére ismét hajóra szállunk, szállásunk a hajó 2 ágyas belső kabinjaiban lesz. Büfévacsora a hajón, kísérő itallal.

4. nap:
Travemündéből Wismar és Schwerin (320 km) A hajón kényelmesen elfogyasztjuk büfé-reggelinket, mielőtt a reggeli órákban megérkezünk Travemünde kikötőjébe. Kiszállás után autóbusszal utazunk tovább Wismarba (a világörökség része). A főtéren megállva, körbepillantva elképzelhetjük a város hajdani nagyságát. Láthatjuk a dús díszítésű polgárházakat, a Vízikaput, a régi kikötőt. Továbbutazunk a mecklenburgi táj másik híres városkájába, Schwerinbe. Meglátogatjuk óvárosát, főterét a dómmal, a színházat a régi kerttel. Szállásunk Berlinben lesz.

5. nap:
Berlintől Drezdáig (200 km) Reggeli után Berlinnel, Németország régi-új fővárosával ismerkedünk. Városnézés a III. évezred metropoliszában, felhőkarcolók és üvegpaloták között: a Potsdamer Platz és az Unter den Linden, a városháza, a Kurfürstendam. Jöjjön velünk fakultatív hajókirándulásra. Élményekkel teli vízi úton, a Spree-folyón és a berlini csatornákon utazva láthatjuk a német fővárost. Tovább utazva estére érkezünk szálláshelyünkre, Drezda környékére.

6. nap:
Drezdai séták. Csehország–Budapest–Szeged (690 km) Reggeli után városnézés Drezdában. Az Elba-parti várost kiváló fekvése 700 éven át a királyok, hercegek rezidenciájává tette. A II. világháborúban a város 60%-a elpusztult, ám ma ismét láthatóak gazdag művészeti emlékei, melyek igen látogatott várossá tették Drezdát. Sétálunk az óvárosban, a Theater Platzon, láthatjuk a Semperoper épületét, a Hofkirchét, a Miasszonyunk templomát és a híres Zwinger épületeit. Utunkat Csehországon keresztül autópályán folytatjuk, útközben többszöri pihenéssel. Érkezés Rajkán át Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazunk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak