Szászország varázslata: Drezda-Meissen és Lipcse

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201017
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Németország
Város: Drezda, Lipcse, Meissen

Szállás / program részletes leírása



4nap/3éj

1. nap:
Szeged–Budapest– Prága-Drezda (670 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. A Pozsony-Brno-Prága útvonalon érkezünk Drezdába a délutáni órákban. Városnézésünk során ismerkedünk az Elba-parti várossal, melyet kiváló fekvése 700 éven át királyok, hercegek rezidenciájává tette. A II. világháborúban a város 60%-át lerombolták, de mára ismét gazdag művészeti emlékekkel rendelkező, igen látogatott város lett. Városnézésünk során sétálunk Drezda óvárosában, a Theaterplatzon, láthatjuk a múltból megmaradt szép épületeket: Semperoper (a világ egyik legszebb operája), a világhírű Zwinger (kívülről), a Trinitatis Katedrális azaz Hofkirche (Szászország legnagyobb temploma), Frauen Kirche (Miasszonyunk temploma), Választófejedelmi Palota, benne a Grünes Gewölbe kincstár (lehetőség a megtekintésére). Szállásunk 3 éjszakán át Drezdában vagy környékén lesz.

2. nap:
Meissen és a porcelánmanufaktúra – Lipcse (340 km) Reggeli után Meissenbe, a világhírű meisseni porcelán városába érkezve váratlanul tárul elénk a gyönyörű katedrális és a vár, majd szűk kanyargós utcákon jutunk fel a híres meisseni porcelángyárba (fakultatív látogatás). Sétálunk az óvárosban, és lehetőségünk lesz felmenni a dombra a várhoz, melynek teraszáról páratlan kilátás nyílik az alatta fekvő városra és környékére. Rövid szabad- idő, majd tovább indulunk Wagner szülővárosába, Lipcsébe. A város előtt emlékezünk a Napóleoni háborúk sikeres győzelmeinek emlékére, mely a város lakóinak adományaiból épült. A monumentális méretű emlékmű elött sétálunk, majd Lipcse városába igyekszünk. A városban szembetűnik a régi „NDK-s idők” és a modernizmus összhangja, melynek jegyeit elsőként az Augustus Platzon érezzük. Sétánk alatt megtekintjük a régi városházát (kívülről), a Szent Tamás templomot (ahol Luther Márton is tartott prédikációkat) és a Bach Múzeumot (Németország legnagyobb Bach archívuma itt található) végül az új városházát (kívülről). Szállásunkra térünk vissza.

3. nap:
Elbán hajózunk! Pillnitz kastélya-Pirna-Königstein vára-Bad Schandau és a „Bastei híd” (120 km) Reggelit követően az Elba parti Pillnitz barokk kastélyához igyekszünk. A kastélyban tett látogatásunk után letekintünk lépcsősoráról az Elbára, majd a valójában három kastélyból álló épületegyüttes által körülvett gyönyörűen rendezett parkban sétálunk. Megtekintjük az Orangerie-t (narancsház), az üvegházat és az egyedileg épített hatalmas kamélia fának épített külön üvegházat is. Folytatva utazásunkat, buszunkat hajóra cseréljük! Fakultatív ajánlatunk: az Elba völgyén hajózunk a Szász-Svájc vidékére, ahol az utazás egy részét az Elbán hajózva tehetjük meg (a hajómenetrend alapján az útvonal változhat). Hajóutunk során gyönyörködhetünk a kanyargó Elba és a szomszédos hegyek panorámájában. Az Elba-völgyben a világon egyedülálló földtani érdekességeket, homokkő képződményeket láthatunk. Útközben láthatjuk a Bastei hidat, mely az Elba partján álló oszlopokat összekötő szikla együttes. Lélegzetelállító panoráma úton jutunk fel Königstein egykor bevehetetlen erőd-várához, mely a hegytetőn uralja az Elba völgyét. Háborúban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. (Kis katonai múzeumot, csodálatos felvonóhidat, kastélyt, palotát, pincéket találunk itt.) A mai napon utaztunk autóbusszal, hajóval és most villamosra pattanunk! Az Elba partjáról a vadregényes Kirnitzsch-patakkal szegélyezett völgyben gyönyörű erdei útvonalon, keskeny nyomtávú favázas erdei villamossal kapaszkodunk fel a hegyoldalban fakadó vízeséshez. Megpihenünk egy kávéra, teára és visszaindulunk… Napközben az Elba partjáról tekintettünk fel a „Bastei hídra”, melyet most napunk végére koronaként helyezünk fel. Az Elba felett közel 200 méter magasságokban az egyedi sziklaképződmények közül tekintünk alá Szászország vidékére és a szomszédos hegyképződményekre, mely maradandó élményként marad meg emlékeinkben! Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Moritzburg kastélya- Brno–Budapest–Szeged (620 km) Megreggelizünk és Moritzburg barokk vadászkastélyához teszünk kitérőt. A mesterséges szigeten épült kastély látványa méltó befejezése programunknak. A kastélyhoz vezető sétaút végén igazi középkori várak mintájára leeresztett fahídon sétálunk a vár épületébe, melyet négy hatalmas saroktoronnyal vettek körbe. Megtekintjük belső termeit, barokk szobrait és az egyedülálló kézi mintázatú bőrtapétáit is (200 teremből 60 termet így díszítettek). A kastély ablakaiból kitekintve láthatjuk szépen gondozott, hosszan elnyúló kertjét is. Prága-Brno-Rajka útvonalon hazafelé indulunk. Útközben pihenőkkel az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak