Bach, Liszt és Wagner emlékek nyomában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216865
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Németország
Város: Nürnberg

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged–Budapest–Regensburg–Nürnberg (755km)A Szeged-Bp.–Hegyeshalom-Ausztria-Németország útvonalon érünk Regensburgba, ahol a műemlékek közül 984 Világörökség. Római Kő-hídja, a dóm, a Szt. János templom, a „Heuport” és a Sas gyógyszertár a legfontosabbak. Sétálunk a Roland-kúthoz, Johannes Kepler emlékházához, megnézzük a Szt. Ulrich templomot, az egykori prépostság épületét, a régi szén- és gabonapiacot, a Városházát, a „Porta Praetoriát” és a „Nemzedék Tornyokat” is. Szállásunkra érkezünk.

2. nap:
Bamberg, Coburg, Eisenach. Dallamok útján… (220 km)Délelőtt Bamberg misztikus hangulata vár, a székesegyházban láthatjuk II. Henrik sírját a rejtélyes "bambergi lovassal". Meglátogatjuk az "Öreghídi Városházát", a várat és a hírhedt „boszorkánybörtönöket”… Busszal Coburg várához utazunk, a város a brit királyi család örökségét az Ehrenburg-palotában őrzi, melyet kosztümös vezetéssel tekintünk meg. Délután Eisenachban „visszarepülünk” a 15-16. sz.-ba, amikor Luther Márton a Cotta család házi tanítója volt. A ház ma múzeum, multimédiás kiállításon ismerhetjük meg Luther diákéveit. Eisenach másik híres szülötte Bach: megtekintjük a Bach-ház felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét. (A zeneszerzőt a Szt. György templomban keresztelték, ahol Árpád-házi Szt. Erzsébet és IV. Lajos gróf esküvőjét is tartották.) Eisenach környéki szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap:
Wartburg Vára – Weimar - Vierzehnheiligen Zarándok Templom – Bayreuth (250 km)Wartburg vára a 12. sz.-ban, a német költészet fellegváraként élte fénykorát, falfestményei a „Tannhauser” c. Wagner-operát jelenítik meg. Árpádházi Szt. Erzsébet 1221-1227-ig élt a várban, de a 16. sz.-ban itt lelt menedéket Luther Márton is. Weimarba érkezünk, Anna Amália Hercegnő Könyvtárához. Ő hozta el a városba azon gondolkodókat, kiknek hírneve összeforrt Weimaréval; erről tanúskodik Goethe és Schiller otthona; a Belvedere; az Ettersburg- és Tiefurt-kastélyok; a Wittums-palota és a történelmi temető… Nem véletlen, hogy Weimar Világörökség. A Vierzehnheiligen zarándoktemplomhoz igyekszünk, megtekintése után szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Bayreuth zenei emlékei és Nürnberg (190 km)Bayreuth-ot négy személyiség határozza meg: Wilhelmine őrgrófnő, a barokk építmények építtetője, Jean Paul regényíró, Richard Wagner és Liszt Ferenc, a zenetörténet első popsztárja… Megtekintjük az Operaházat, a Richard Wagner és a Liszt Ferenc Múzeumot is. Később Nürnberget és erődítményét látogatjuk, melyet a 12-17.sz.-ig folyamatosan bővítettek. A város mindig is a finommechanika központja volt: a tehetősebbek még a híres „Nürnbergi tojásokat” is megengedhették maguknak… Ebből az időből származik az Albrecht Dürer ház és a kettő csodaszép városháza is; majd megkóstolhatjuk a hagyományos nürnbergi kolbászt is. Nürnberg egyéb történelmi helyszínei (a Birodalmi Pártgyűlések Dokumentációs Központja és az igazságügyi palota 600-as ülésterme) a 20. sz. tragikus eseményeiről számolnak be.

5. nap:
Hajózás a Dunán, a Weltenburgi kolostor–Budapest–Szeged (790 km)A korai reggeli után a Duna-szoroson át Weltenburgig hajózunk (hajójegy), megérkezve a kolostort és templomát láthatjuk kívülről. A kolostor helyben készült sörével és finomságaival búcsúzunk Németországtól, majd az Ausztria-Hegyeshalom-Bp. útvonalon hazaindulunk.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak