Hajózás északi tengereken 2022

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 330275
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Németország, Svédország, Dánia, Hajóutak, Németország
Város: Hamburg, Malmö, Berlin, Koppenhága, Drezda, Folyami Hajóutak Hajóutak, Körutazás Svédországban

Szállás / program részletes leírása



A program tervezett útvonala:

1. nap:
Szeged – Budapest – Pozsony – Prága – Berlin (890 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten ke­resztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. Autópályán a Prága-Drezda útvonalon érkezünk Berlinbe, út­közben pihenőkkel. Szállásunk Ber­linben vagy környékén lesz.

2. nap:
Hamburg és Lübeck, behajózás Travemündén (380 km)Reggeli a szálláshelyen, majd a Hanza-város, Hamburg felé indu­lunk. Ismerkedünk a várossal: a belváros és a kikötői élet különleges hangulata. Hamburgot elhagyva Lübeck felé, a Hanza- és marcipán városba indulunk. Városnézés Lü­beckben, melynek óvárosa műem­lékvédelem alatt áll. Tovább utazva Travemündébe érkezünk. Hajóra szállva kellemes szállásunk lesz a 2 ágyas belső, légkondicionált ka­binokban. A hajón elfogyasztjuk büfévacsoránkat, kísérő itallal.

3. nap:
Koppenhágán át Malmö-be (110 km)Egy hajón elfogyasztott kellemes reggeli után kikötünk Trelleborg-ban, majd utunkat a gigantikus Öresund-hídon át folytatjuk Kop­penhágába. Ismerkedés a várossal: belváros, Királyi Palota, Parlament, Városháza és Koppenhága szim­bóluma – a Kis Szirén. Kora délután Malmö, a harmadik legnagyobb svéd város felé folytatjuk utunkat. Városnézés a St. Petri templom­mal, a híres Lejonet patikával és a Thottska házzal. Svédország legré­gebbi reneszánsz kastélya a város panorámáját is uraló Malmöhus kastély. Láthatjuk a XVI. század­ban épült városházát, a környező macskaköves utcákkal és benne a gondos kezek ápolta házakkal, a kellemes hangulatú terecskével – a Lilla Torggal. Szabadidőben élvez­ze a bőséges kínálatot: kávézók, halvendéglők sorakoznak egymás hegyén-hátán. Estére ismét hajóra szállunk, szállásunk a hajó 2 ágyas belső kabinjaiban lesz. Büfévacsora a hajón, kísérő itallal.

4. nap:
Travemündéből Wismar és Schwerin (320 km)A hajón kényelmesen elfogyasztjuk büfé-reggelinket, mielőtt a reggeli órákban megérkezünk Travemünde kikötőjébe. Kiszállás után autóbusszal utazunk tovább Wismarba (a világörökség része). A főtéren megállva, körbepillantva elképzel­hetjük a város hajdani nagyságát. Láthatjuk a dús díszítésű polgár­házakat, a Vízikaput, a régi kikötőt. Továbbutazunk a mecklenburgi táj másik híres városkájába, Schwerin­be. Meglátogatjuk óvárosát, főterét a dómmal, a színházat a régi kerttel. Szállásunk Berlinben lesz.

5. nap:
Berlintől Drezdáig (200 km)Reggeli után Berlinnel, Németor­szág régi-új fővárosával ismer­kedünk. Városnézés a III. évezred metropoliszában, felhőkarcolók és üvegpaloták között: a Potsdamer Platz és az Unter den Linden, a városháza, a Kurfürstendam. Jöjjön velünk fakultatív hajókirándu­lásra. Élményekkel teli vízi úton, a Spree-folyón és a berlini csatorná­kon utazva láthatjuk a német fővá­rost. Tovább utazva estére érkezünk szálláshelyünkre, Drezda környéké­re.

6. nap:
Drezdai séták. Csehország – Budapest – Szeged (690 km)Reggeli után városnézés Drezdá­ban. Az Elba-parti várost kiváló fekvése 700 éven át a királyok, hercegek rezidenciájává tette. A II. világháborúban a város 60%-a elpusztult, ám ma ismét láthatóak gazdag művészeti emlékei, melyek igen látogatott várossá tették Drez­dát. Sétálunk az óvárosban, a Thea­ter Platzon, láthatjuk a Semperoper épületét, a Hofkirchét, a Miasszo­nyunk templomát és a híres Zwin­ger épületeit. Utunkat Csehorszá­gon keresztül autópályán folytatjuk, útközben többszöri pihenéssel. Ér­kezés Rajkán át Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazunk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak