Norvégia, a fjordok országa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200140
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:hajóút

Ország: Norvégia
Város: Oslo, Lillehammer

Szállás / program részletes leírása



8 nap / 7 éjszaka, repülővel

1. nap:
Budapest–Oslo Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Oslóba, transzfer a szállodába. Menetrendtől függően lehetőség van a város felfedezésére.

2. nap:
Oslóból Lillehammerig (190 km) Reggeli után Norvégia legnagyobb tava, a Mijosa-tó mellett érkezünk Hamar városába. Rövid séta a városban, láthatjuk a dóm romjait a katedrálist formázó üvegtető alatt, a Viking Hajót, az Olimpiai Arénát, a Néprajzi Múzeumot a régészeti feltárással és a botanikus kerttel együtt. Az olimpia város, Lillehammer felé utazunk tovább. Ismerkedés a várossal: olimpiai létesítmények, szabadtéri skanzen (a Maihaugen dombon mintegy 125 épület, XII. sz-i árboctemplom, parasztudvar). Vacsora és szállás Lillehammerben vagy környékén.

3. nap:
Gudbrans völgye és a Lang-fjord, Ringebu (320 km) Reggel Gudbrans völgyébe indulunk, útközben pihenőt tartva Ringebu városában, melynek oszlopos, bazilikaszerű árboctemploma a XIII. sz.-ból való. Dombas városán keresztül, Andalsnes érintésével utazunk Moldéba. Afarnesnél komppal kelünk át a Lang-fjordon. Vacsora és szállás Moldéban vagy környékén lesz.

4. nap:
Óriások ösvénye, Geiranger-fjord hajóval (300 km) Trollstig Norvégia legszebb hegyi útja, lélegzetelállító sziklafalakkal, szirtekkel, szerpentinekkel és 1400-1500 méterről alázúduló vízesésekkel. Komppal kelünk át Lingéből Eidsdalba, a fjord menti faluba, majd a mai nap csúcspontja, a Geiranger-fjord felé vesszük utunkat. A „SAS” úton keskeny, kanyarokkal teli hegyvidéken utazva tűnik elénk Norvégia legszebb fjordja, a 18 km hosszú, 1600 m magas sziklafalak közé szorított Geiranger-fjord. Geirangernél hajóra szállunk, és élvezzük a játékos természetet, ahogyan a fjord összeölelkezik a sziklafalakkal. Egy órán át utazunk a vízesésekkel tarkított fjordon, közben fotózhatjuk a fjord partja fölé emelkedő meredek sziklafalakat. Hellesylttől autóbusszal utazunk tovább a Nord-fjord vidékére, Forde (vagy környéke) felé, ahol vacsoránk és szállásunk lesz.

5. nap:
Sognefjord és Bergen (310 km) Ezen a napon a Sognefjord mentén haladunk Lavikba, ahol kompon kelünk át a fjordon Oppedalba. Bergen irányába utazva tovább élvezzük az út menti panorámát. A fjordok fővárosaként ismert, két hegy határolta Bergen szépsége megszédíti a látogatót. Városnézésünket a kikötő negyednél kezdjük. Megtekintjük Bergen várát, a halpiacot, láthatjuk a híres Mária templomot (nyitva tartás függvényében), a Dómot. A híres zeneszerző Edvard Grieg házára is vetünk egy pillantást aki később Trollok dombjára költözött elvonulva csendes magányába. Bryggennél, a Hansa rakparton folytatjuk, melynek jellegzetes fa épületei a kikötőre néző hangulatos oromfalakkal a világörökség része. Szabadidő, szállás Bergenben.

6. nap:
Hajóval a Sognefjordon, Gudvangen, Borgund és Gol (280 km) Utazásunk másik csúcspontjához érkeztünk. Izgalmas utakon utazunk a csodálatos vossi tó partjánál Voss településre, ahol lehetőség van a XIII. sz-i kőtemplom megtekintésére. a Stalheim kanyonon át a Sognefjord melletti Gudvangenbe. Fakultatív ajánlatunk:Élvezze a fjordok királyának egyedülálló természeti szépségét! Mintegy másfél órán át hajózunk a fjord legszűkebb ágán, lélegzetelállító sziklafalak és lezúduló vízesések között. (Aki nem vesz részt a hajóúton, autóbusszal folytatja az utazást.) Élményteli hajóút után Flamból autóbusszal utazunk az eredeti és a legszebbnek tartott Borgund árboctemplomához (belülről lehetőség függvényében). A téli üdülőközpontba, Golba az esti órákban érkezünk. Gol környéki szállásunkon vacsora várja utasainkat.

7. nap:
Goltól Oslóig (240 km) Reggeli után a Hallingdal völgyben utazunk Oslo felé, rendkívül szép, változatos tájon keresztül. Útközben pihenőt tartunk a medveparkban, ahol lehetőségünk lesz vásárlásra, étkezésre, és közben a barna medvéket természetes környezetükben láthatjuk. Tovább utazva Oslóval ismerkedünk: Királyi Palota, Parlament, városháza, Vigeland park, Bygdöy Múzeumsziget a viking hajókkal. Szabadidőben ismerkedhet a város titkaival. Vacsora és szállás Oslóban lesz.

8. nap:
Oslo–Budapest A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Transzfer
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak