A Balti: Nincs Hotel 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227917
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:hajóút

Ország: Svédország
Város: Stockholm, Helsinki, Szentpétervár, Tallin, Visby

Szállás / program részletes leírása



A Balti-tengeren már a középkorban is élénk kereskedelem folyt, és a mai napig a világ legsűrűbb hajóforgalommal rendelkező tengere. A vizek birtoklása évszázados háborúkba sodorta a partján élő népeket, akik között ma már persze béke van, és az egykori gazdagságról tanúskodó kisebb és nagyobb városok évről évre mind több utazót vonzanak. Látogasson el velünk Stockholmba és Visby szigetére! Fedezze fel velünk a szecessziós Riga és környékének látnivalóit, és barangoljunk együtt a természetközeli Helsinki és a bájos Tallinn utcáin! A baltikumi gyöngyszemeket érintő, 7 éjszakás hajóút során bőven lesz lehetőségünk felfedezni a térség gazdag kulturális örökségét és kihasználni a Voyager of the Seas 4*-os szolgáltatásait.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Voyager of the Seas álomhajó a  Voyager osztály első tagja. 138 000 tonnájával és közel 3100 fős utaskapacitásával a Royal-flotta egyik legnagyobbja. 2019-ben teljeskörű felújításon átesett hajón már szinte minden, tengeren egyedülálló szolgáltatás megtalálható: a Royal Promenade ”bevásárlóutca”, a népszerű szörf szimulátor, jégpálya és színházterem, minigolf pálya és mászófal, tucatnyi étterem és bár, medencék és csúszdák, fitness terem és spa szolgáltatások.


Az utazás kiemelt értékei:

  • Izgalmas, látnivalókban gazdag útvonal a Balti-tengeren
  • Repülés kedvező menetrenddel
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Voyager of the Seas fedélzetén
  • Színvonalas, változatos fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:
 

július 2. szombat
Elutazás Budapestről Stockholmba müncheni átszállással a Lufthansa járataival (6:05-7:20, 8:55-11:05). Megérkezés után buszos transzferrel jutunk el a belvárosi szállodánkba: Hotel Elite Adlon 4*.  Délután városnéző sétánk keretében barangolunk az óváros ódon utcáit szegélyező meseházak között, ellátogatunk a Lovagtemplomhoz, a Nagytemplomhoz és a királyi palotához (belépés fakultatív).

július 3. vasárnap
Délelőtt szabadidő, kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a kikötőbe. Felszállás a Voyager of the Seas hajóra, kihajózás 16:30-kor.

július 4. hétfő
Visby, Svédország (7:30-18:00)

A Svédországot tarkító sokszáz sziget közül Gotland egy valódi gyöngyszem. Központja, Visby, az évszázadok óta virágzó kikötőváros ma a környező országok lakóinak kedvelt kirándulóhelye, ahol a homokos partszakaszok mellett gazdag középkori örökséggel találkozhatunk. A városfal, amelynek első kövei a  12. században kerültek helyükre, Észak-Európa legszebb és legjobb állapotban fennamaradt ilyen építménye, mára a Világörökség része.

Visby ismeretlen arca - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A központban sétálva felkeressük a többszáz éves kőházakat, a ferences temlpom romjait (amely nyáron koncerteknek, télen jégpályának ad otthont), és a 13. századi, ma is gyönyörű katedrálist, és barangolunk a 3,5 km hosszú, kapukkal, bástyákkal megtűzdelt városfal mentén. A Strandpromenadenről szép kilátás nyílik a Balti-tengerre. Részvételi díj: 25 Euró/fő (helyben fizetendő).

július 5. kedd
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

július 6. szerda
Helsinki, Finnország (7:00-17:00)

A finn főváros bája kétségkívül nyugalmában, természetközeli hangulatában és tengerparti fekvésében rejlik. Olyan főváros, ahova még nem gyűrűzött be a metropoliszokra jellemző nyüzsgés, ahol bicikliző, sétáló emberekkel találkozhatunk, egyedi tárgyakat árusító kis boltokra bukkanhatunk, kellemes parkokban sétálhatunk.

Helsinki legjava - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A buszos és gyalogos városnézés során felkeressük többek között a Sibelius emlékművet, az Olimpiai Stadiont, a Finnlandia Palotát, a parlamentet, a Szenátus teret, az Uszpenszki katedrálist és a Sziklatemplomot. Részvételi díj: 50 Euró/fő (helyben fizetendő).

július 7-8. csütörtök-péntek
Riga, Lettország (11:00 - másnap 16:00)

A Baltikum legnagyobb városa, Lettország fővárosa, az 1201-ben alapított Riga egyszerre három korszakot tár elénk. Az óvárosban számtalan középkori emlék maradt fenn, annak szélén különlegesen szép szecessziós épületekkel találkozhatunk, ugyanakkor a város minden utcájában láthatjuk, hogyan alakul át Riga modern várossá.

Városnézés Rigában - fél napos fakultatív program magyar idegenvezetéssel (első nap)
Városnézésünk során sétálunk Riga egyik legszebb utcáján, a szecessziós Elizabetes ielán, majd délután a bájos óvárosban ellátogatunk a Feketefejűek Házához, a katedrálishoz és a Saeima (lett parlament) épületéhez is. Az óvárosban felmegyünk a Szent Péter templom tornyába, és madártávlatból is megcsodáljuk a várost.
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

Gauja Nemzeti Park, Turaida vára és Sigulda - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel (második nap)
Lettország első nemzeti parkja a Gauja által kettészelt erdős területen fekszik. Utunk során ellátogatunk a parkban található 13. századi Turaida várához, melynek tornyából messzire a Gauja folyó és környezete is szépen látszik, majd a siguldai kastélyhoz, végül sétálunk egyet a hangulatos kisvárosban, Siguldában is.
Részvételi díj: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.

július 9. szombat
Tallinn, Észtország (9:00-17:00)

Tallinn Észak-Európa egyetlen városa, ahol teljes hosszúságában, 26 toronnyal fennmaradt a középkori városfal. Ezen belül csak gyalogosan lehet barangolni az elragadó és teljesen felújított, macskaköves utcákon. Főtere az egyik legszebb Európában, melynek közepén trónol a gótikus városháza impozáns épülete.

Barangolás Tallinnban - fél napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Gyalogos városnézésünk alkalmával sétát teszünk a középkori városfallal körülvett óváros romantikus kis utcáin és felkeressük Európa egyik legszebb főterét. Részvételi díj: 25 Euró/fő (helyben fizetendő).

július 10. vasárnap
Érkezés Stockholmba (Svédország) 7:00 órakor. Kiszállás után felkeressük a világ egyetlen épen maradt XVII. századi csatahajójának otthont adó Vasa Múzeumot. Délután szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszállással (19:00-21:05, 22:05-23:40).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Stockholm-Budapest útvonalon, a Lufthansa repülőjárataival
  • Repülőtéri illeték
  • Kikötői illetékek
  • Borravaló a hajón
  • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Szállás egy éjszakára Stockholmban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli a szállodában
  • Hét éjszakás hajóút a Voyager of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (egyéb kabinkategóriák a kalkulációban)
  • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
  • Repülőtéri és kikötői transzferek
  • Stockholmi városnézés
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
 

  • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Repülőjegy Budapest-Stockholm-Budapest útvonalon, a Lufthansa repülőjárataival
  • Repülőtéri illeték
  • Kikötői illetékek
  • Borravaló a hajón
  • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Szállás egy éjszakára Stockholmban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli a szállodában
  • Hét éjszakás hajóút a Voyager of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (egyéb kabinkategóriák a kalkulációban)
  • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
  • Repülőtéri és kikötői transzferek
  • Stockholmi városnézés
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Külön fizetendő:

 
  • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak